Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 09:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2011 » Травень » 30 » День Європи на Сумщині
21:41
День Європи на Сумщині
На початку року Представництвом Європейського Союзу в Україні було оголошено конкурс серед українських міст на організацію та проведення Дня Європи. У ньому взяли участь 29 міст. Переможцем став Миколаїв, а друге місце зайняли міста Суми та Лубни (Полтавська область). Особливістю цьогорічного Дня Європи було те, що це свято, яке вже в п’яте відзначається у місті Суми, стало святом усієї Сумської області. Так, 27 травня представників посольств країн-членів ЄС та Представництва ЄС в Україні зустріли Конотоп і Ромни, 28 травня – Суми, а 29 травня – Тростянець.

На свято до Сумщини завітали високі гості - голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра та дипломати європейських країн.



День Європи в Сумах розпочався 28 травня з «Європейського параду» вулицями міста.











На театральній площі, куди пішою ходою пройшли представники влади, гості та учасники свята, були розташовані намети Європейського кварталу, в яких Євроклуби представляли культуру, традиції, національну кухню країн Європи.









 Також працювали: намет «Експрес-школа європейських мов» за участю волонтерів з європейських країн, намет «Освіта в Європі», «арт-намет», «живі скульптури» (презентація європейських цінностей), інтерактивний намет, виставка малюнків та фотографій, презентація молодіжних субкультур, «Екскурсія по ЄС», а також презентація молодіжних оздоровчо-спортивних програм, намети національно-культурних товариств тощо).












Діяльність Єврокварталу була підпорядкована ідеї загальноукраїнської кампанії «Я поділяю європейські цінності», що реалізується як формат святкування Дня Європи-2011 під егідою Мережі центрів європейської інформації України за підтримки МФ «Відродження»









Під час роботи Європейського кварталу на сцені біля театру ім.Щепкіна відбувся святковий концерт де разом із виступами дитячого музичного фестивалю хорового мистецтва учасники євроклубів також подарували сумчанам та гостям міста святкові виступи.

Представлення країн Європейського Союзу було надзвичайно яскравим, завдяки чому гості відчули справжній подих Європи.. Охочі мали змогу здійснити "екскурсію" до кожної з представлених країн Євросоюзу, після чого, відповівши на низку запитань, отримати "європейські паспорти" із "шенгенськими візами".



"День Європи дав нам можливість зблизитися з європейськими країнами та краще пізнати один одного, як добрих сусідів"

http://school12rainbow.at.ua




Категорія: Новини країни | Переглядів: 1027 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0