Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 23:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2016 » Червень » 30 » День села в Підставках
10:07
День села в Підставках

Як і кожного року, в останню неділю червня у Підставках відзначили День села. Зблизька і здалека з’їхались цього дня вихідці славного козацького села та гості на свято.

Завжди з особливою повагою зустрічають у Підставках почесних гостей. Цього року Олександр Васильович Климов, колишній голова колгоспу, якого ту добре пам’ятають і шанують, та Валентина Василівна Никифорова, вчитель-пенсіонер і просто творча особистість із міста Гадяч, зробили підставчанам особливий подарунок. У короткі строки ними була створена і виконана В.В.Никифоровою під час святкового концерту «Пісня про село Підставки» (Олександр Васильович – автор слів, Валентина Василівна – музики). О.В.Климов привіз ще й свої книги, які радо приймали з рук автора  із дарчими підписами багаточисельні шанувальники його таланту. Анатолій Васильович Близнюк, активний учасник  липоводолинського земляцтва у місті Суми, який цього дня завітав на зустріч випускників 1966 року випуску,  подарував свої книги місцевій бібліотеці та сільській раді.

Справжньою родзинкою свята стала виставка раритетів із особистої колекції Петра Васильовича Яковенка, місцевого краєзнавця. Особливе захоплення у відвідувачів виставки викликали колекція марок, грошових знаків, пасхальних листівок та документів початку ХХ століття (похвальних листів, грамот тощо).

 

 А тим часом линули вітання підставчанам зі святкової сцени.  Голова районної ради В.О.Литвиненко  вручив грамоти районної ради О.В.Климову та П.В.Яковенку за активну громадську позицію та популяризацію рідного краю, а як депутат, обраний підставчанами до районної ради, подарував юним мешканцям села м’яч, волейбольну та тенісну сітки.

Особливо теплими були слова очільниці сільської громади Л.О.Луценко, яка привітала жителів і гостей села зі святом і нагородила грамотами з нагоди свята місцеві ФАП, поштове відділення, школу, бібліотеку, дозвіллєвий об’єкт, С.П.Дем’яненка та його трудовий колектив, працівника з благоустрою А.Довгого. Приємним доповненням до цих відзнак стали подарунки від ТОВ «Урожайна країна» та грошові премії від СФГ «Обрій». Сільський голова відмітила тісну співпрацю з місцевими сільськогосподарськими підприємствами - СФГ «Обрій» та ТОВ «Урожайна країна»  та подякувала його керівникам за фінансову підтримку в організації свята.

Особливо хвилюючими були виступи найменших. Дитсадківці, всі як один у національному вбранні, виконали пісню про Україну,  хлопчики  у жовтих футболках і синіх шортах зарядили присутніх своїм  патріотизмом  під час виконання пісні «Схід і Захід – разом», а юна підставчанка Діана Олещенко із тремтінням в голосі прочитала власний вірш «Татусеві», який присвятила таткові Віталію, котрий ось уже рік і два місяці перебуває у зоні АТО.

Концертна програма була цікавою і насиченою. Заряд бадьорості і чудового настрою дарували глядачам місцеві аматори сцени Анатолій Статива, Катерина Марченко, Олександр Маршалов, Надія і Ліза Мельник, артисти Московського СБК. Вчитель місцевої школи Людмила Ловигіна презентувала присутнім свою власну збірочку віршів «Струни серця». На святі відбулась ще одна прем’єра - пісні «З Україною в серці» (слова Людмили Ловигіної, музика Сергія Гущі).

Уже традиційно були вручені подарунки від сільської ради найстаршій жительці села Марії Петрівні Анікіній (на жаль, жінка померла 29 червня), наймолодшим – Ані Громико та Максиму Галенку. Виходили на сцену випускники 1976 року. Через  40 років з’їхались однокласники із Ромнів, Сум, Полтавщини, з теплом у голосі згадували свого класного керівника Н.І.Коваль, першу вчительку Т.П.Сегеду, котрі, за словами вже поважних чоловіків і жінок, згуртували їх та прищепили любов до рідної землі, яку й проносять вони через все своє життя.

Юлія Міщенко

http://ldolrada.gov.ua/view_news.php?id=841

 





Категорія: Новини села | Переглядів: 692 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0