Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 07:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » Цікава інформація


Чистий четвер — це день весняного очищення. Ще вдосвіта, до східсонця селяни чистили в стайнях, коморах, на подвір'ї, в хатах — все повинно бути чистим і виглядати по-святковому. В саду і на городі господар згрібав на купу торішнє листя, бадилля бур'янів та сухе ріщя і підпалював — «щоб очистити землю від морозу, зими, смерти і всякої нечисти». Робилося це з спеціяльним закликанням:
  • «Смерте, смерте, іди на ліси,
  • іди на безвість, іди на моря.
  • І ти, морозе, великий і лисий,
  • не прихо ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1687 | Додав: Alina | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)


З давніх часів люди спостерігали, як Місяць впливає на творіння природи, як реагують тварини, рослини в той чи інший час. Так і був складений перший посівний календар, який допомагає визначити, коли і що найкраще робити.

Необхідно зазначити, що в різні фази місяця різні рослини реагують неоднаково. Повний місяць та молодий не підходять для садіння та пересаджування. У повний місяць велика частина соків знаходиться у верхній частині рослини, у стеблі та плодах, а за молодого місяця — навпаки, в її підземній частині (корінні). Насіння, що потрапляє в землю при зростаючому Місяці, програмується на більш активне зростання вгору і розвиток над землею, а те, що було посаджене при спадаючому Місяці, має протилежну тенденцію розвитку — внизу, під землею. Тому рослини, плоди яких знаходяться над землею, треба сіяти і садити при зростанні Місяця, а всі корене ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 10153 | Додав: Admin | Дата: 11.01.2012 | Коментарі (0)


Общий астрологический прогноз на 2012 год для Овна.

Для Овнов в 2012 году наступит время оглянуться назад. Всё, что когда-то очень тревожило, в этом году должно проясниться. Старым монстрам, долго пугавшим этих представителей зодиакального гороскопа, выходит срок. Освобождённые от тревог, Овны смогут расслабиться и обновить свои жизненные устремления. Только любовь к людям, идущим бок о бок рядом с Овнами на протяжении десятилетий, останется неизменной, она лишь очистится от переживаний, обид, недопонимания. В 2012 году Овны возьмутся восстанавливать прошлые душевные связи, и важность этого момента окажется настолько высокой, что они будут напрягать все силы для достижения желаемого. Овны попытаются найти всех, кто им дорог, сказать то, что не успели сказать, сделать то, что ранее ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1966 | Додав: Admin | Дата: 11.12.2011 | Коментарі (0)



При закладці капусти на зберігання проводять відбраковування пошкоджених качанів. Краще брати качани середнього розміру, з 4-5 щільно прилеглими зеленими листками. Зачищати "дочиста" в цей період капусту не можна, тому що зелене листя стійкіші до хвороб і захищає внутрішню частину качана (великі качани швидше розтріскуються).


Не слід залишати розеткові листки, бо вони забивають просвіти між качанами і зменшують шпаруватість штабеля, а це призводить до порушення повітрообміну.

Режим зберігання капусти білокачанної і червонокачанної продовольчого призначення підрозділяють на два періоди: охолодження і основний. Для тривалого зберігання капусту швидко охолоджують у сховищі. Швидкість охолодження 0,5 - 1 ° С на добу. В основний період зберігання підтримують температу ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1578 | Додав: Stas | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)

Хоча картопля уже зібрана, але прочитати цікаву інформацію, яку потім використовувати в подальшому, ніколи не пізно.



Приміщення для зберігання овочів готують заздалегідь. Їх за 15-20 днів до закладки овочів очищають від минулорічних залишків, дезінфікують. Можна використовувати розчин хлорного вапна, взявши 400 г на 10 л води. Для побілки використовують розчин свіжогашеним вапна, при цьому беруть 1,5-2 кг вапна на 10 л води і додають 100 г мідного купоросу. Після побілки приміщення треба добре просушити. Ємкості для зберігання овочів також добре дезінфікують і просушують, а пісок використовують свіжий. Протягом осені і зими в приміщенні підтримують температуру від 0 ° до + 2 °, оскільки ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1438 | Додав: Stas | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)



Зимой, консервированные огурцы являются одним из самых главных компонентов многих блюд. Их добавляют в различные супы, салаты, закуски. Сами по себе консервированные огурцы, также, пользуются большой популярностью. Консервация позволяет хранить овощи длительное время. А в холодное время года, когда организм человека испытывает недостаток в витаминах и микроэлементах, консервированные овощи – это их незаменимый источник. Безусловно, консервированные огурцы можно купить на рынке или в магазине, но большее удовольствие приносят продукты, сделанные собственными руками. Домашнее консервирование огурцов на зиму – это традиция, которая переходит из поколения в поколение.


Огромное количество рецептов консервирования огурцов позволяют каждой хозяйке найти самый удобный и вкусный в ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 13689 | Додав: Stas | Дата: 19.07.2011 | Коментарі (0)



Хрумкі огірочки - один із найпопулярніших овочів в Україні. Свіжі прикрашають будь-який стіл улітку, а зимою чудово пасують до страв із картоплі та м’
яса солоні й мариновані.
Огірки ніби створені для консервації. Їх можна солити й маринувати, робити безліч найрізноманітніших салатів. Отож господиням на замітку кілька цікавих рецептів.


Для соління відбирають огірки зелені, не зовсім стиглі, з щільною м'якоттю і з малорозвиненими насінними камерами. Для одержання відмінного результату велике значення має якість свіжих огірків, а тому не слід солити перерослі, в'ялі, пошкодж ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 7805 | Додав: vlad50 | Дата: 18.07.2011 | Коментарі (0)




Найвище, найвибуяліше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято молоді – Купало або Купайло, що з часом, після прийняття християнства, деякою мірою трансформувалося в церковне свято.

Йдеться про народження Івана Хрестителя, яке святкується церквою 7 липня. Після поширення християнства давнє народне свято Купала в результаті «християнського нашарування» почало називатися святом Івана Купала, а в окремих місцевостях побутували навіть такі назви, як Іванець, на Буковині – Іван Лопушник.

Але народна пам’ять зберегла Купальську обрядовість та пісні, які, як гаївки та колядки, належать до найдавніших часів, до пе ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1377 | Додав: Admin | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)




Петрів піст (у народі — Петрівка) присвячений апостолам Петру і Павлу, яких св. Православна Церква величає Першоверховними. Закінчується він завжди 12 липня, у день святкування пам’яті св. апостолів, а ось початок його залежить від Пасхи. Розпочинається він тоді, коли завершується пасхальне коло богослужінь, тобто через тиждень після дня Святої Тройці, у понеділок. Тому коли Великдень ранній, то й Петрів піст довгий, а коли пізній — коротший. Отже, тривалість його може бути від 8 днів до 6 тижнів (як цього року). Традиція дотримання цього посту відома з перших часів християнства. Хоча на Україні існує легенда, що колись Петрівки не було, і чоловіки ласували маслом і сметаною щодня, скільки хотіли. Тому жінки порадились і запровадили Петрів піст, але не змогли домовитися про його тривалість. Петрівка — піст не дуже строгий, дозволялося вживати ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 4223 | Додав: Admin | Дата: 21.06.2011 | Коментарі (0)

l

Розводять перепелів для одержання м'яса та яєць, які мають прекрасні смакові якості, та високу поживну цінність. За змістом ряду вітамінів (А1 В1 В2), мінеральних речовин, мікроелементів (калій, залізо), а також деяких амінокислот перепелині яйця перевершують яйця курей та іншої сільськогосподарської птиці.

Розводять в основному японських перепелів яєчного напрямку. Вони мають скоростиглість, інтенсивний ріст і високу яйценоснітью.

У віці 35-40 днів самки починають яйцекладку, за рік середня несучка дає 280 яєць, а корму на 1 кг яєчної маси витрачається в середньому 2,6 кг. При гарному годуванні і догляді перепелів вже до 60-денного віку яйценос ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 9122 | Додав: vlad50 | Дата: 15.06.2011 | Коментарі (0)

1 2 3 4 »