Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 18:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2011 » Червень » 15 » Породи качок
15:39
Породи качок


По напрямку продуктивності породи качок ділять на м'ясних, м'ясо-яєчних та несучих. З м'ясних порід для особистих підсобних і селянських господарств найбільш перспективні білі пекінські і мускусні качки. З успіхом можна також розводити сірі українські, чорні білогруді, білі московські, рязанські і інші м'ясні породи. З качок м'ясо-яєчних порід можна відзначити качок хакі-Кемпбелл і дзеркальних, а з яйценоских - породу індіанські бігуни.

Найбільшу популярність і розповсюдження отримали качки білої пекінської породи. За інтенсивністю росту ці качки перевершують качок інших порід. До моменту забою вони мають високу живу масу, хороші м'ясні форми. Середня жива маса дорослих селезнів 3,5-4 кг, качок 3-3,5 кг.

За один цикл яйцекладки, що триває 7-8 місяців, вони зносять в середньому по 100-120 яєць. Забарвлення шкаралупи біла або жовтувата, середня маса яєць 83г. Середня виводимість яєць в інкубаторах 75%.

Оперення у пекінських качок біле з жовтуватим відтінком, голова велика з опуклою лобової частиною, шия товста, тулуб і хвіст злегка підняті, дзьоб помаранчевого, а очі - темно-блакитного кольору, ноги товсті і відносно короткі.



Мускусних качок у нашу країну завезли з НДР в 1981 р. Основна привабливість цієї породи полягає в якості одержуваного від них м'яса, в якому менше жиру, але більше м'язової тканини. Так, за даними І. А. Мимрін, в м'ясі пекінських качок міститься 41% м'язової тканини, а у мускусних 54%.

Маса найбільш їстівної частини (грудних м'язів) у мускусних селезнів досягає 700-800 г, тоді як у селезнів пекінських качок - тільки 350 р. У самок ця різниця менше: 350-400 г у мускусних і 320 г - у пекінських качок. До того ж, м'ясо мускусних качок має і відмінні смакові якості.

Мускусні качки дуже спокійні і невибагливі до умов годівлі, але більш чуйно реагують на зміну умов утримання. Забарвлення оперення різна: чорна, коричнева, коричнево-білий та біла. Жива маса дорослих селезнів досягає 3,5-4,5 кг, качок - 2,3-2,7 кг. Середня несучість за рік 100 яєць, виводимість каченят 75-80%. Статева зрілість настає зазвичай у віці близько 200 днів.

На м'ясо мускусних качок найбільш доцільно вирощувати - самочок до 70, а самців - до 77 днів.

У цьому віці самки важать в середньому 2,2 кг, а самці 4 кг і вони вже мають відмінні м'ясні якості. Витрата корму на 1 кг приросту живої маси при забої в зазначеному віці зазвичай не перевищує 3,5 кг.

Негативним якістю мускусних качок є їх низька стійкість до низьких температур. У холодну воду водойм вони не йдуть, як пекінські качки, і при зниженні температури повітря нижче 18 ° С сповільнюють швидкість росту. Цих качок найбільш доцільно розводити в районах з теплим кліматом при наявності водойм з досить високою температурою води. Гірше, ніж інші качки, переносять вони і зміну місця чи способу утримання. Особливістю мускусних качок є і більш тривалий термін інкубації яєць (33-35 діб).



Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 8160 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0