Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 10:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2011 » Червень » 15 » Прискорене вирощування гусят
15:54
Прискорене вирощування гусят


При інтенсивному вирощуванні гусят не випускають на пасовище, а годують досхочу зерном і зеленню. У цьому випадку жива маса 70-75-денного молодняку ​​досягає 4-4,5 кг, вихід їстівних частин у тушці становить 63-65%, а кількість жиру в м'ясі - 18-24%. М'ясо виходить дуже соковите, смачне.

У домашніх умовах краще комбінувати інтенсивний метод вирощування зі звичайним, пасовищним .

При інтенсивному вирощуванні на кожне гуся щодня витрачається приблизно по 20 г зерна в першу десятиденку і 220-250 г у віці 71-75 днів, зелені відповідно 50 і 700 г на день. Кількість кормів треба збільшувати поступово. За весь період вирощування (75 днів) розход :10-12 кг зернових і 25 кг зеленої трави.

Забивають гусей у віці 70-75 днів, коли їхня вага перевищує 4 кг. При більш пізньому забої якість м'яса погіршується, так як у птаха починається утворення нових пір'їн і тушка буде покрита «пеньками». Якщо не встигли забити гусей до 75-дневного віку, їх треба тримати до 120-130 днів, коли повністю закінчиться зростання пір'я, але треба пам'ятати, що в цей період йде посилене відкладення жиру, і це не завжди вигідно.

Дорослих гусей відгодовують протягом 1,5-2 тижнів. На пасовищі їх не випускають, годують, іноді насильно, набиваючи стравохід розпареним зерном, проте не надто щільно, так як це може призвести до його розриву. Примусовий відгодівлю гусей вимагає великого уміння і майстерності, але витрати окупаються з лишком.



Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 2430 | Додав: vlad50 | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0