Вітаю Вас Гість!
Четвер, 23.11.2017, 02:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Друзі сайту

Сайт Липової Долини

Сайт с. Семенівка

НАШ КРАЙ

 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » Сад та огород

   Дуже сподіваємося, що посівний календар огородника на 2015 рік, який розміщений в даній статті (див. таблиця нижче), стане Вам дуже корисним. Адже саме завдяки йому, вся Україна зможе підібрати сприятливі (оптимальні) дні для посіву та посадки фруктів та овочів, квітів та інших видів рослин.

Щоб правильно в ... Читати далі »

Категорія: Сад та огород | Переглядів: 2917 | Додав: Admin | Дата: 08.12.2014 | Коментарі (0)

Прикріплення: 1
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 1975 | Додав: Admin | Дата: 18.03.2013

Розторопша плямиста-це один з видів будяків, інша її назва - будяк молочний, Мар’їн татарник, колючник, татарник сріблястий. Відмінною рисою від інших видів будяка є білі плями на його листі. У народі говорили, що вони символізують молоко святої діви Марії.

Це дуже колюча рослина заввишки до 2 метрів, квітки яскраво фіолетового кольору, укладені в колючий кошик. Поширена вона в Західній і Центральній Європі, південних районах Росії та Україні, Західного Сибіру, а також в Америці, Азії, Шотландії. Цвіте в липні-серпні. ... Читати далі »

Категорія: Сад та огород | Переглядів: 2731 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2012 | Коментарі (1)

Щороку в Україні складається загрозлива ситуація у зв’язку із отруєннями населення дикорослими грибами.
Невміння відрізнити їстівні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів – усе це призводить до отруєнь.

Особливо небезпечні бліда поганка, сморжі, мухомори та несправжні опеньки.
Через 8-10 годин після вживання цих грибів виникає біль у животі, нудота, що переходить у блювання. У важких випадках порушуються функція печінки, уражаються нирки.

Майже всі смертельні і тяжкі отруєння пов’язані з вживанням найбільш отруйного гриба – блідої поганки, яка дуже схожа на шампіньйони, сироїжки, а також на зеленичку.

Аманітотоксин – найсильніша отрута з усіх токсичних речовин рослинного походження, дуже стійка і не розпадається в процесі відварювання чи висушування.

Необхідно пам’я ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 659 | Додав: Alina | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (1)

Опеньки – гриби, незважаючи на свою єдину назву, поєднують гриби що належать до різних родин. Сюди належать і представники рядовкових, і строфарієвих, та деяких інших родин грибів.

Ці гриби поширені в лісах північної півкулі і зустрічаються з початку квітня до кінця листопада.

Найчастіше в наших широтах можна побачити такі різновиди опеньків:

• Опеньки літні. Відрізняються дзвониковидними шляпками з мідно-коричневим відтінком (в центрі капелюшка є невеликий горбик), високою (до 7 сантиметрів) ніжкою, поверхня якої над кільцем має гладку, а під ним – лускату поверхню.

• Опеньки осінні. Мають покриті дрібними лусочками шляпки блідих відтінків зеленого або коричневого кольорів (в центрі забарвлення більш інтенсивне), край шляпки відрізняється хвилястою формою, іноді загнутий вниз. Ніжка біла, кільце також біле, але нерідко має жо ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 1263 | Додав: Alina | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (0)

Наступила грибная пора. Стоят теплые дни. Если вы собрали грибы, то можете воспользоваться простым и хорошим рецептом консервирования грибов. Маринованные опята очень вкусные и пользуются популярностью. Приготовьте маринованные опята по нашему простому и вкусному кулинарному рецепту.
Продукты для приготовления маринованных опят:
2 кг опят,
2 столовые ложки сахара,
4 чайные ложки соли,
3 лавровых листа,
6 горошин черного перца,
4 гвоздики,
3 палочки корицы,
3 чайные ложки уксусной эссенции.

Для приготовления маринованных опят приготовьте маринад. Для этого доведите до кипения 1 литр воды, добавьте лавровый лист, перец, гвоздику, соль, сахар. Варите маринад в течение 3 минут. Добавьте в маринад уксус, размешайте, закипятите и снимите кастрюлю с огня. Грибы почистите, хорошо помойте и откиньте на дуршлаг. Грибы ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 494 | Додав: Alina | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (0)


 С приходом лета, когда на грядках начинают созревать овощи, а на деревьях – фрукты, наступает время консервирования. Консервирование – это уникальная технология, которая позволяет хранить овощи длительное время. Консервированные овощи, особенно огурцы и помидоры сохраняют все свои полезные свойства и в холодное время обогащают витаминами организм человека. Консервированием огурцов и помидоров занимаются многие хозяйки. Предлагаем несколько популярных рецептов консервирования помидоров.



Классический рецепт консервированных помидор


Для домашнего консервирования помидор следует выбирать только гладкие, среднего размера плоды, без вмятин и трещин. Всего лишь одна битая помидора способна испортить вкус всех остальных. Поэтому к процессу сортировки следует относиться с большим вниманием. Далее помидоры необходимо отмыть, удали ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 9359 | Додав: vlad50 | Дата: 17.07.2012 | Коментарі (0)





Довгий час помідори вважалися в Європі декоративною рослиною. У Росії лише в XVIII столітті вони були визнані овочами, але вже незабаром стали невід'ємною частиною багатьох кулінарних рецептів. Солені та мариновані помідори потіснили традиційні заготовки у росіян і отримали статус улюбленої закуски.



Давайте згадаємо деякі старі рецепти солоних помідор. Як, наприклад, солили помідори наші предки? В принципі, способи соління не сильно відрізняються від сучасних. А ось тара ... Тоді скляні банки водилися лише в аптеках. У ході були дерев'яні діжки й бочки. Тому й почнемо нашу розповідь з того, як солити помідори в бочках.

Отже, як правильно солити помідори в бочках?

Розсортовані помідори ретельно миють. Найлегше це зробити таким чином: покласти в кошик кілограмів 5-6 і кілька разів занурити ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 6970 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2012 | Коментарі (0)


Чебрець (Thymus) — рід напівкущів з родини губоцвітих. В Україні зустрічаються 36 видів, у тому числі найпоширеніші Чебрець широколистий (Th. latifolius) і Чебрець звичайний (Th. serpyllum), що їх використовують як сировину для одержання тимолу. Вивари і настої Ч. звич. вживають у нар. медицині при захворюванні дихальних шляхів тощо. Чебрець – багаторічний невисокий напівчагарник з дрібними схоже еліптичними листям і рожево-ліловими квітками, які цвітуть практично все літо. Насіння дозрівають у липні-вересні.
Для використання в лікувальних і кулінарних цілях збирають наземну частину рослини – гілочки з листям, квітки, насіння. Сушать чебрець у затіненому і добре провітрюваному місці.

Хімічний склад

Хімічний склад: ефірна олія (0,1 — 1%), до складу якої входять ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 1596 | Додав: Stas | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)