Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 13:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2011 » Жовтень » 2 » З Днем учителя!!!
09:28
З Днем учителя!!!




На дворі початок жовтня, а це значить, що Україна відзначає День вчителя. Професія вчителя — одна з найдавніших на Землі. Роль педагога у розвитку суспільства, у поступі цивілізації завжди була надзвичайно важливою. Адже вчителі були носіями знань, які передавали наступним поколінням.

Це свято за доброю традицією є більш ніж просто одним з професійних свят. День вчителя є справжньою урочистістю національного, суспільного масштабу. Адже немає в світі людини, чия доля ніколи не перетиналася б з долею вчителя, вихователя, педагога.

Без лукавства можна назвати вчителів нашими другими батьками. Адже в школі діти проводять більшу частину дня і саме в школі отримуються міцні знання, розширюється світогляд, вчителі допомагають визначити своє місце в житті. Роки не зітруть пам’ять про вчителів, які сіяли «розумне, добре, вічне» у дитячі душі, і виростили, виховали, підготували до дорослого життя. Адже саме подорослішавши, розуміємо, яким важливим був цей період життя, яким цінним скарбом є знання, отримані під час навчання.

Вчитель виконує надважливу місію у суспільстві. Його покликання вимагає наполегливості, духовної рівноваги, постійного творчого горіння. Народна мудрість каже, що справжній вчитель — не той, хто намагається повчати нас, а той, у кого ми вчимося.

Ви виховуєте дітей з різних сімей, з різними здібностями та характерами, ви прагнете навчити їх не лише науці, а й людяності, відповідальності, самостійності. Ви навчаєте дітей та юнаків бути дорослими людьми та зрілими громадянами. Держава починається зі школи, держава тримається на школі.

Ви ведете людину від дитинства до зрілості, скрізь закономірні або неочікувані життєві труднощі. Навіть випускаючи своїх учнів у велике життя, ви назавжди залишаєтесь з ними, і ваша наука, ваш досвід, ваша любов підтримують цілком дорослих вже людей протягом усього життя.

Шановні освітяни! Хай міцне здоров’я стане підґрунтям для щоденних творчих здобутків, а кожен урок буде шедевром педагогічної майстерності. Нехай засіяні Вами лани заколосяться щедрим врожаєм, а зерна Вашої турботи проростуть глибокою вдячністю, шаною і любов’ю вихованців, щастям і радістю, затишком і благополуччям. Висловлюємо вам високу вдячність за труд, мужність, самовідданість і талант.

Із святом вас, любі наші вчителі.

Вчитель! Скільки сили треба,
Щоб навчити нас усіх,
І терпіння, і бажання,
І надій, і сподівання.
Вчитель наш — найкращий у світі,
Допоможе в хвилину важку,
І нехай тільки посмішки й квіти,
Він знайде на своєму шляху.





Категорія: Новини країни | Переглядів: 1437 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0