Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 09:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » 2012 » Вересень » 29
Щороку в Україні складається загрозлива ситуація у зв’язку із отруєннями населення дикорослими грибами.
Невміння відрізнити їстівні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів – усе це призводить до отруєнь.

Особливо небезпечні бліда поганка, сморжі, мухомори та несправжні опеньки.
Через 8-10 годин після вживання цих грибів виникає біль у животі, нудота, що переходить у блювання. У важких випадках порушуються функція печінки, уражаються нирки.

Майже всі смертельні і тяжкі отруєння пов’язані з вживанням найбільш отруйного гриба – блідої поганки, яка дуже схожа на шампіньйони, сироїжки, а також на зеленичку.

Аманітотоксин – найсильніша отрута з усіх токсичних речовин рослинного походження, дуже стійка і не розпадається в процесі відварювання чи висушування.

Необхідно пам’я ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 1057 | Додав: Alina | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (1)

Опеньки – гриби, незважаючи на свою єдину назву, поєднують гриби що належать до різних родин. Сюди належать і представники рядовкових, і строфарієвих, та деяких інших родин грибів.

Ці гриби поширені в лісах північної півкулі і зустрічаються з початку квітня до кінця листопада.

Найчастіше в наших широтах можна побачити такі різновиди опеньків:

• Опеньки літні. Відрізняються дзвониковидними шляпками з мідно-коричневим відтінком (в центрі капелюшка є невеликий горбик), високою (до 7 сантиметрів) ніжкою, поверхня якої над кільцем має гладку, а під ним – лускату поверхню.

• Опеньки осінні. Мають покриті дрібними лусочками шляпки блідих відтінків зеленого або коричневого кольорів (в центрі забарвлення більш інтенсивне), край шляпки відрізняється хвилястою формою, іноді загнутий вниз. Ніжка біла, кільце також біле, але нерідко має жо ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 1899 | Додав: Alina | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (0)

Наступила грибная пора. Стоят теплые дни. Если вы собрали грибы, то можете воспользоваться простым и хорошим рецептом консервирования грибов. Маринованные опята очень вкусные и пользуются популярностью. Приготовьте маринованные опята по нашему простому и вкусному кулинарному рецепту.
Продукты для приготовления маринованных опят:
2 кг опят,
2 столовые ложки сахара,
4 чайные ложки соли,
3 лавровых листа,
6 горошин черного перца,
4 гвоздики,
3 палочки корицы,
3 чайные ложки уксусной эссенции.

Для приготовления маринованных опят приготовьте маринад. Для этого доведите до кипения 1 литр воды, добавьте лавровый лист, перец, гвоздику, соль, сахар. Варите маринад в течение 3 минут. Добавьте в маринад уксус, размешайте, закипятите и снимите кастрюлю с огня. Грибы почистите, хорошо помойте и откиньте на дуршлаг. Грибы ... Читати далі »
Категорія: Сад та огород | Переглядів: 945 | Додав: Alina | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (0)