Другий хліб - картопля, як будь-який інший овоч, вимагає уваги і турботи. Землю потрібно скопати, борозни нарізати, лунки викопати, в кожну внести добриво, розкласти посадковий матеріал по лунках, засипати землею і спи, відпочивай.
Зійшли паростки підгорнути, прополоти, обробити від шкідників і спи, відпочивай. У посуху картоплю полити, восени бульби викопати, від бруду очистити, просушити, на зберігання прибрати і спи, відпочивай. Тільки й роби, що спи, відпочивай! Та ось тільки сил і часу між відпочинком йде дуже, і дуже багато.
Зараз починають згадувати способи вирощування картоплі, якими користувалися до початку 20 століття і врожаї збирали чималі, при цьому полоти і підгортати посадки не було необхідності.
...
Читати далі »
|
Саме в березні починається пора активного висаджування розсади
Які дні будуть сприятливими, а які - ні, підкаже вам місячни
...
Читати далі »
|
Дуже сподіваємося, що посівний календар огородника на 2015 рік, який розміщений в даній статті (див. таблиця нижче), стане Вам дуже корисним. Адже саме завдяки йому, вся Україна зможе підібрати сприятливі (оптимальні) дні для посіву та посадки фруктів та овочів, квітів та інших видів рослин.
Щоб правильно в
...
Читати далі »
|
Розторопша плямиста-це один з видів будяків, інша її назва - будяк молочний, Мар’їн татарник, колючник, татарник сріблястий. Відмінною рисою від інших видів будяка є білі плями на його листі. У народі говорили, що вони символізують молоко святої діви Марії. Це дуже колюча рослина заввишки до 2 метрів, квітки яскраво фіолетового кольору, укладені в колючий кошик. Поширена вона в Західній і Центральній Європі, південних районах Росії та Україні, Західного Сибіру, а також в Америці, Азії, Шотландії. Цвіте в липні-серпні.
...
Читати далі »
|
Щороку в Україні складається загрозлива ситуація у зв’язку із отруєннями населення дикорослими грибами. Невміння відрізнити їстівні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів – усе це призводить до отруєнь.
Особливо небезпечні бліда поганка, сморжі, мухомори та несправжні опеньки. Через 8-10 годин після вживання цих грибів виникає біль у животі, нудота, що переходить у блювання. У важких випадках порушуються функція печінки, уражаються нирки.
Майже всі смертельні і тяжкі отруєння пов’язані з вживанням найбільш отруйного гриба – блідої поганки, яка дуже схожа на шампіньйони, сироїжки, а також на зеленичку.
Аманітотоксин – найсильніша отрута з усіх токсичних речовин рослинного походження, дуже стійка і не розпадається в процесі відварювання чи висушування.
Необхідно пам’я
...
Читати далі »
|
Опеньки – гриби, незважаючи на свою єдину назву, поєднують гриби що належать до різних родин. Сюди належать і представники рядовкових, і строфарієвих, та деяких інших родин грибів.
Ці гриби поширені в лісах північної півкулі і зустрічаються з початку квітня до кінця листопада.
Найчастіше в наших широтах можна побачити такі різновиди опеньків:
• Опеньки літні. Відрізняються дзвониковидними шляпками з мідно-коричневим відтінком (в центрі капелюшка є невеликий горбик), високою (до 7 сантиметрів) ніжкою, поверхня якої над кільцем має гладку, а під ним – лускату поверхню.
• Опеньки осінні. Мають покриті дрібними лусочками шляпки блідих відтінків зеленого або коричневого кольорів (в центрі забарвлення більш інтенсивне), край шляпки відрізняється хвилястою формою, іноді загнутий вниз. Ніжка біла, кільце також біле, але нерідко має жо
...
Читати далі »
|
Наступила грибная пора. Стоят теплые дни. Если вы собрали грибы, то можете воспользоваться простым и хорошим рецептом консервирования грибов. Маринованные опята очень вкусные и пользуются популярностью. Приготовьте маринованные опята по нашему простому и вкусному кулинарному рецепту. Продукты для приготовления маринованных опят: 2 кг опят, 2 столовые ложки сахара, 4 чайные ложки соли, 3 лавровых листа, 6 горошин черного перца, 4 гвоздики, 3 палочки корицы, 3 чайные ложки уксусной эссенции. Для приготовления маринованных опят приготовьте маринад. Для этого доведите до кипения 1 литр воды, добавьте лавровый лист, перец, гвоздику, соль, сахар. Варите маринад в течение 3 минут. Добавьте в маринад уксус, размешайте, закипятите и снимите кастрюлю с огня. Грибы почистите, хорошо помойте и откиньте на дуршлаг. Грибы
...
Читати далі »
|
С приходом лета, когда на грядках начинают созревать овощи, а на деревьях – фрукты, наступает время консервирования. Консервирование – это уникальная технология, которая позволяет хранить овощи длительное время. Консервированные овощи, особенно огурцы и помидоры сохраняют все свои полезные свойства и в холодное время обогащают витаминами организм человека. Консервированием огурцов и помидоров занимаются многие хозяйки. Предлагаем несколько популярных рецептов консервирования помидоров.
Классический рецепт консервированных помидор
Для домашнего консервирования помидор следует выбирать только гладкие, среднего размера плоды, без вмятин и трещин. Всего лишь одна битая помидора способна испортить вкус всех остальных. Поэтому к процессу сортировки следует относиться с большим вниманием. Далее помидоры необходимо отмыть, удали
...
Читати далі »
|
Довгий час помідори вважалися в Європі декоративною рослиною. У Росії лише в XVIII столітті вони були визнані овочами, але вже незабаром стали невід'ємною частиною багатьох кулінарних рецептів. Солені та мариновані помідори потіснили традиційні заготовки у росіян і отримали статус улюбленої закуски.
Давайте згадаємо деякі старі рецепти солоних помідор. Як, наприклад, солили помідори наші предки? В принципі, способи соління не сильно відрізняються від сучасних. А ось тара ... Тоді скляні банки водилися лише в аптеках. У ході були дерев'яні діжки й бочки. Тому й почнемо нашу розповідь з того, як солити помідори в бочках.
Отже, як правильно солити помідори в бочках?
Розсортовані помідори ретельно миють. Найлегше це зробити таким чином: покласти в кошик кілограмів 5-6 і кілька разів занурити
...
Читати далі »
| |