Новини села [94] |
Новини країни [20] |
Світові новини [12] |
Цікава інформація [39] |
Сад та огород [11] |
Техніка [0] |
Історія краю [3] |
15:54 Прискорене вирощування гусят | |
При інтенсивному вирощуванні гусят не випускають на пасовище, а годують досхочу зерном і зеленню. У цьому випадку жива маса 70-75-денного молодняку досягає 4-4,5 кг, вихід їстівних частин у тушці становить 63-65%, а кількість жиру в м'ясі - 18-24%. М'ясо виходить дуже соковите, смачне. У домашніх умовах краще комбінувати інтенсивний метод вирощування зі звичайним, пасовищним . При інтенсивному вирощуванні на кожне гуся щодня витрачається приблизно по 20 г зерна в першу десятиденку і 220-250 г у віці 71-75 днів, зелені відповідно 50 і 700 г на день. Кількість кормів треба збільшувати поступово. За весь період вирощування (75 днів) розход :10-12 кг зернових і 25 кг зеленої трави. Забивають гусей у віці 70-75 днів, коли їхня вага перевищує 4 кг. При більш пізньому забої якість м'яса погіршується, так як у птаха починається утворення нових пір'їн і тушка буде покрита «пеньками». Якщо не встигли забити гусей до 75-дневного віку, їх треба тримати до 120-130 днів, коли повністю закінчиться зростання пір'я, але треба пам'ятати, що в цей період йде посилене відкладення жиру, і це не завжди вигідно. Дорослих гусей відгодовують протягом 1,5-2 тижнів. На пасовищі їх не випускають, годують, іноді насильно, набиваючи стравохід розпареним зерном, проте не надто щільно, так як це може призвести до його розриву. Примусовий відгодівлю гусей вимагає великого уміння і майстерності, але витрати окупаються з лишком. | |
|
Всього коментарів: 0 | |