Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.07.2020, 12:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Друзі сайту

Сайт Липової Долини

Сайт с. Семенівка



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » 2011 » Червень » 15
l

Розводять перепелів для одержання м'яса та яєць, які мають прекрасні смакові якості, та високу поживну цінність. За змістом ряду вітамінів (А1 В1 В2), мінеральних речовин, мікроелементів (калій, залізо), а також деяких амінокислот перепелині яйця перевершують яйця курей та іншої сільськогосподарської птиці.

Розводять в основному японських перепелів яєчного напрямку. Вони мають скоростиглість, інтенсивний ріст і високу яйценоснітью.

У віці 35-40 днів самки починають яйцекладку, за рік середня несучка дає 280 яєць, а корму на 1 кг яєчної маси витрачається в середньому 2,6 кг. При гарному годуванні і догляді перепелів вже до 60-денного віку яйценос ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 8828 | Додав: vlad50 | Дата: 15.06.2011 | Коментарі (0)



При інтенсивному вирощуванні гусят не випускають на пасовище, а годують досхочу зерном і зеленню. У цьому випадку жива маса 70-75-денного молодняку ​​досягає 4-4,5 кг, вихід їстівних частин у тушці становить 63-65%, а кількість жиру в м'ясі - 18-24%. М'ясо виходить дуже соковите, смачне.

У домашніх умовах краще комбінувати інтенсивний метод вирощування зі звичайним, пасовищним .

При інтенсивному вирощуванні на кожне гуся щодня витрачається приблизно по 20 г зерна в першу десятиденку і 220-250 г у віці 71-75 днів, зелені відповідно 50 і 700 г на день. Кількість кормів треба збільшувати поступово. За весь період вирощування (75 днів) розход :10-12 кг зернових і 25 кг зеленої трави.

За ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 2216 | Додав: vlad50 | Дата: 15.06.2011 | Коментарі (0)



У перші 3 дні найкраще годувати звареним круто і дрібно нарізаним качиним або курячим яйцем, з 3-4-го дня додають сир, дають вологі мішанки на молоці, м'ясному або рибному бульйоні, але обов'язково розсипчасті. У цей же час додають подрібнену зелень (особливо корисна кропива). З двотижневого віку в раціон вводять картоплю, відходи зі столу, коренеплоди, воду. Поряд ставлять ящик з річковим піском або дрібним гравієм. Зерно можна давати сухим або звареним. Для годівлі качок взимку можна використовувати подрібнене сіно, гілки, капусту. Люблять качки топінамбур, як бульби, так і стебло з листям. При підгодівлі топінамбуром вони швидко набирають вагу, оперення стає блискучим, збільшується яйценосність. На зиму можна заготовл ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 3627 | Додав: vlad50 | Дата: 15.06.2011 | Коментарі (0)



По напрямку продуктивності породи качок ділять на м'ясних, м'ясо-яєчних та несучих. З м'ясних порід для особистих підсобних і селянських господарств найбільш перспективні білі пекінські і мускусні качки. З успіхом можна також розводити сірі українські, чорні білогруді, білі московські, рязанські і інші м'ясні породи. З качок м'ясо-яєчних порід можна відзначити качок хакі-Кемпбелл і дзеркальних, а з яйценоских - породу індіанські бігуни.

Найбільшу популярність і розповсюдження отримали качки білої пекінської породи. За інтенсивністю росту ці качки перевершують качок інших порід. До моменту забою вони мають високу живу масу, хороші м'ясні форми. Середня жива маса дорослих селезнів 3,5-4 кг, качок 3-3,5 кг.
... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 7717 | Додав: Admin | Дата: 15.06.2011 | Коментарі (0)