Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 09:45
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2011 » Березень » 25 » Радіація з Японії пошириться по світу
11:38
Радіація з Японії пошириться по світу

Радіоактивні речовини з японської АЕС поширяться практично по всьому світу. Жителям країни, що проживають в радіусі від 20 до 30 кілометрів від аварійної АЕС "Фукусима-1", рекомендується покинути свої будинки із-за проблем з постачаннями продовольства і інших товарів. Тим часом вміст радіації у воді залу реактора перевищив норми в десять тисяч разів.
Радіоактивні речовини, які викидає аварійна АЕС "Фукусима-1", вже досягли США і Ісландії і, як очікується, найближчим часом потраплять в інші країни планети. Радіоактивні частки "заражатимуть" інші країни в перебігу найближчих двох-трьох тижнів. "Як очікується, європейські країни радіоактивні речовини досягнуть через декілька днів", - говориться в повідомленні фахівців комісії при Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.
За даними міністерства науки Японії, денна доза радіації в 30 км на північний схід від аварійної атомної електростанції в японській префектурі Фукусіма перевищила річну норму природної радіації, повідомляє РБК з посиланням на агентство Kyodo News.
Крім того, стало відомо, що через різке посилення радіаційного фону персонал АЕС "Фукусіма-1" був змушений припинити роботи не першому і другому енергоблоках станції. Згідно з повідомленням оператора АЕС, енергетичної компанії Tokyo Electric Power Co., джерелом радіації стали калюжі, що зібралися в нижній частині реакторів.
Напередодні стало відомо, що 17 осіб отримали дозу радіації, що перевищує 100 мілізіверт (мЗв), причому двоє з них були госпіталізовані з ураженням шкіри. Максимально допустимий рівень радіації для ліквідаторів, встановлений Міністерством охорони здоров'я Японії, становить 250 мЗв на рік.
24 березня ц.р. у першому реакторі АЕС стався різкий стрибок тиску внаслідок закачування в реактор великої кількості води. Температура реактора 23 березня досягала 400 градусів Цельсія при безпечному рівні в 302 градуси, що змусило оператора станції приступити до екстреного охолодження реактора за допомогою морської води.
За даними австрійського дослідника Герхарда Вотави, викиди радіоактивних елементів на АЕС "Фукусіма-1" в Японії в перші чотири дні склали 50% від аналогічного показника при аварії на Чорнобильській атомній станції в СРСР у 1986 р. Французькі експерти з Інституту радіаційного захисту та ядерної безпеки призводять куди більш скромні цифри - 10% від показників ЧАЕС.
Нагадаємо, в результаті землетрусу 11 березня 2011 р. в японській провінції Фукусіма на АЕС "Фукусіма-1" сталася аварія, яка призвела до різкого підвищення радіоактивного фону в регіоні. Моніторинг морської води в районі атомної електростанції показав, що концентрація радіоактивного йоду перевищила норму в 147 разів.
Експерти відзначають, що, незважаючи на операцію по охолодженню енергоблоку станції, загроза розплавлення стрижнів реактора як і раніше висока. Зараз на станції прилади показують 231 мікрозіверта на годину.

За матеріалами сайтуwww.utro.ua





Категорія: Світові новини | Переглядів: 994 | Додав: oleynik | Теги: Япония, АЕС, радіація, радиация в японии | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0