Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 08:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Сільські новини » 2011 » Березень » 25 » ВІДЕО зруйнованої АЕС в Японії.
12:17
ВІДЕО зруйнованої АЕС в Японії.

На постраждалій від землетрусу японській АЕС "Фукусіма-1" не припиняється витік радіації. Експерти МАГАТЕ визнають, що не в змозі визначити, звідки саме йдуть витоки, і попереджають - на підключення усіх систем реактора підуть тижні або навіть місяці. Тим часом радіацію з Японії розносить по всьому світу. Зокрема, радіоактивний пил з аварійної АЕС вже дійшов до Ісландії.

А в Інтернеті опублікували унікальне відео, зняте з гелікоптера, який облетів аварійну японську АЕС "Фукусіма-1", передає NEWSru.com.

На кадрах видно будівлі пошкоджених вибухами реакторів, з яких йде жовто-сірий дим. Дахи приміщень енергоблоків практично повністю зруйновані, від них лишилися самі каркаси.
Якість 9-хвилинного відео спочатку залишає бажати кращого, але потім картинка стабілізується, і досить чітко можна побачити масштаби завданих землетрусом руйнувань.

;



Хоча деякі будівлі залишилися практично неушкодженими, здебільшого картинка схожа на наслідки бомбардувань і артобстрілів: пробоїни в стінах, тріщини, зруйновані дахи, розкидані уламки.

Вранці 23 березня над третім реактором електростанції піднявся стовп чорного диму. Відновлювальні роботи на АЕС знову були припинені, персонал евакуювали.

Раніше йшлося тільки про білий дим, який фахівці оператора АЕС - енергетичної компанії Tokio Electric Power Co. - ідентифікували як пару, що виникає через високі температури всередині реакторів.

Пізніше радіоактивні елементи, зокрема, йод і цезій, почали виявляти у підвищених кількостях у повітрі, морській та питній воді в Японії, а також в овочах та молоці з префектури Фукусіма.

Радіоактивний пил з аварійної АЕС "Фукусіма-1" поширився у східному напрямку, перетнув Тихий океан, Північну Америку та Атлантичний океан і досяг Ісландії. За прогнозами, через два дні радіоактивна хмара дійде до України. Утім, на думку фахівців, концентрація радіоактивних частинок така мала, що не становить загрози для здоров'я.

Крім того, невелика радіоактивна хмара може в четвер пройти над Південними Курилами, повідомив глава Росгідромета Олександр Фролов.

Повітряні маси з території Японії можуть досягти Курильської гряди вже в п'ятницю 25 березня, повідомляє сайт Росгідромета. Поки ж на російському Далекому Сході погіршення радіаційної обстановки не зафіксовано.

Фролов заспокоїв, що ніякій небезпеці для здоров'я людини речовини, що рухаються з Японії, не представляють.

У свою чергу старший науковий співробітник Інституту дослідження повітря у Норвегії Андреас Штол заявив, що поширення радіоактивного пилу по всій північній півкулі - це питання всього лише кількох днів. При цьому науковець додав, що загрози для здоров'я жителів Європи у зв'язку з радіацією не виникне.

Згідно з прогнозом французького агентства з ядерної безпеки (ASN), до середи, 23 березня, радіаційні частки, рівень концентрації яких у повітрі буде в тисячі разів менший, ніж після аварії на Чорнобильській АЕС, досягнуть території Франції.

Радіація над реактором №2 "Фукусіми" досягла максимуму

Над другим енергоблоком японської АЕС "Фукусіма" рівень радіації сягнув максимального після аварії значення.

Рівень радіації над другим енергоблоком становить у даний момент 500 мілізівертів на годину. Згідно з нормативними документами, гранично припустима доза опромінення всього тіла, яку людина може отримати за рік, становить 5 мілізівертів на годину, а для професійних працівників — 50 мілізівертів на годину.

У зв'язку з підвищенням рівня радіації ускладнилася робота ліквідаторів, які ризикують одержати летальну дозу опромінення. У даний час вони працюють над підключенням енергоблоків до джерела живлення. Раніше було підведено екстрені лінії електропостачання до всіх шести реакторів.



За матеріалом http://vidgolos.com/



Категорія: Світові новини | Переглядів: 946 | Додав: oleynik | Теги: авария, Японія, посмотри, Видио, жесть, Япония | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0