Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 31.03.2020, 18:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу

Друзі сайту

Сайт Липової Долини

Сайт с. Семенівка



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » 2011 » Квітень » 20

Один з найдавніших Великодніх звичаїв - це вітання словами «Христос воскрес». У відповідь потрібно сказати: «Воістину воскрес».Крім того, з давніх часів під час великоднього вітання використовується і цілування як символ примирення та любові. Поцілунки роблять людей ближчими, поєднуючи не тільки тіла, а й душі.
Більшість народних обрядів відбувалося у Великий четвер,який також називають «чистий». Головний ритуал у четвер -привести себе в порядок. Митися в цей день бажано в холодній воді. Вода змиває хвороби, дає тілу красу і здоров'я. Раніше мило виносили на ніч на вулицю, щоб обличчя стало особливо чистим. Милися і купалися до перших променів сонця, у воду опускали срібло і золото. Ці метали символізували багатство і кріпкість. Щоб волосся стали густими і довгими, жінки підстригали кінчики своїх кіс. Однорічних д ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 2408 | Додав: Stas | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)



Великодні паски

Пропонуємо Вам декілька рецептів пасок - на будь-який смак. Для випічки пасок використовують спеціальні високі циліндричні форми з тонкої жерсті або алюмінію, обсягом не більше 1-1,5 л. Форми змащують розм'якшеним вершковим маслом і до половини заповнюють тістом. Випікати паски можна коли тісто підніметься до країв форми.

Паска мигдальна

1 кг борошна
0.5 л молока
50-70 г дріжджів
5 яєць
200 г цукру
300 г вершкового масла
200 г мигдалю
150 г родзинок
Цедра лимона
Сіль

Підігріти молоко до 30-40 градусів. У половині склянки молока розвести дріжджі, додавши 1 ст. л.цукру.
У молоко всипати борошно, спінити дріжджі, добре перемішати і дати піднятися в теплому місці, прикривши рушником. Коли тісто підніметься, додат ... Читати далі »

Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 2703 | Додав: Alina | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)