Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 17.05.2024, 14:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » Архів матеріалів


При закладці капусти на зберігання проводять відбраковування пошкоджених качанів. Краще брати качани середнього розміру, з 4-5 щільно прилеглими зеленими листками. Зачищати "дочиста" в цей період капусту не можна, тому що зелене листя стійкіші до хвороб і захищає внутрішню частину качана (великі качани швидше розтріскуються).


Не слід залишати розеткові листки, бо вони забивають просвіти між качанами і зменшують шпаруватість штабеля, а це призводить до порушення повітрообміну.

Режим зберігання капусти білокачанної і червонокачанної продовольчого призначення підрозділяють на два періоди: охолодження і основний. Для тривалого зберігання капусту швидко охолоджують у сховищі. Швидкість охолодження 0,5 - 1 ° С на добу. В основний період зберігання підтримують температу ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1581 | Додав: Stas | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)

Хоча картопля уже зібрана, але прочитати цікаву інформацію, яку потім використовувати в подальшому, ніколи не пізно.



Приміщення для зберігання овочів готують заздалегідь. Їх за 15-20 днів до закладки овочів очищають від минулорічних залишків, дезінфікують. Можна використовувати розчин хлорного вапна, взявши 400 г на 10 л води. Для побілки використовують розчин свіжогашеним вапна, при цьому беруть 1,5-2 кг вапна на 10 л води і додають 100 г мідного купоросу. Після побілки приміщення треба добре просушити. Ємкості для зберігання овочів також добре дезінфікують і просушують, а пісок використовують свіжий. Протягом осені і зими в приміщенні підтримують температуру від 0 ° до + 2 °, оскільки ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1444 | Додав: Stas | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)



8 вересня 2011 року , в урочищі Пробужка (яр, що знаходиться біля містка між селами Синівка та Підставки) при випасанні худоби, пастухами під грушею було знайдено предмет схожий на снаряд. Хлопчак, який знайшов предмет, приніс його до батька. А батько в цей час був на пастівнику. Мовив йому : "Татко , давай кинемо, може зірветься".
Але той зрозумівши , що це не жарт і повідомив працівникам МНС.
На місце знахідки вчасно прибули сапери Роменського відділення МНС. При огляді незнайомого предмета вони повідомили, що це є бойова міна "п'ятьдесятка", яка виявилася "живою" . Також саперами поряд було виявлено "снаряд - 75" без взривчатки. Знайдені предмети були вилучені та перевезені для дальн ... Читати далі »
Категорія: Новини села | Переглядів: 913 | Додав: Шкільна_редколегія | Дата: 13.09.2011 | Коментарі (0)



1 вересня 2011 року на подвір'ї Підставської школи відбулося свято Першого дзвоника, яке покликало за парти 44 учнів навчального закладу. Особливо святковим стало свято для нинішніх першокласників. Цього дня перший раз переступили шкільний поріг три учні - Корпашко Ольга Сергіївна , Мельник Єлизавета Василівна, Микитенко Мирослав Вячеславович.
Прибули вони до школи зі своїми татами, мамами, дідусями і бабусями.
Їх перша вчителька, Чигрин Наталія Петрівна - прийняла дітей під свою опіку для навчання і виховання.
Разом з тим прибув на свято начальник управління праці та соціального захисту Липоводолинської райдержадміністрації - Ткаченко Володимир Олександрович. Він звернувся із віта ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: Шкільна_редколегія | Дата: 06.09.2011 | Коментарі (1)



День пасічника (День бджоляра) - професійне свято бджолярів - щорічно відзначається в Україні 19 серпня.
День встановлений Указом Президента України № 815/97, а відзначати його почали з 1997 року.

Це свято-ярмарок звичайно відзначається два дні і проходить дуже широко і жваво. Особливо насичена програма святкування в Києві. У Київській та Львівській областях проходять виставки-ярмарки бджільництва, виступають фольклорні художні колективи.

У день святкування згадують двох перших видатних пасічників Укра ... Читати далі »
Категорія: Новини села | Переглядів: 1363 | Додав: Stas | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Категорія: Новини села | Переглядів: 2581 | Додав: Admin | Дата: 08.08.2011 | Коментарі (1)



«Из полтавских дворян, капитанский сын».Генерал-лейтенант і сенатор, народився в 1778 р. в Полтавській губ., де жив його батько, капітан у відставці. Шести років С. був привезений до Петербурга і опреділений в артилерійський та інженерний кадетський корпус. Отримавши "за зразкові успіхи в науках і відмінну поведінку" звання капрала, а потім сержанта і золоту медаль, він в 1791 р. був випущений багнет-юнкером в артилерійський батальйон Балтійського гребного флоту, звідки через рік перейшов у бомбардирський полк і вступив до складу військ , розташованих у Польщі. У липні 1794 р. він разом з іншими був захоплений повсталими поляками в полон і утримувався там до вступу до Варшави Суворова. Як один з ... Читати далі »
Категорія: Новини села | Переглядів: 987 | Додав: Admin | Дата: 08.08.2011 | Коментарі (0)



Багатьом з нас знайома відома і популярна свого часу пісня про крейсер «Варяг», який не здався ворогу на початку російсько-японської війни в 1904 році. В підручниках історії про цей прояв героїзму російських моряків розповідається дуже стисло і коротко. Більш детально про обставини героїчного морського бою поблизу корейського порту Чемульпо міг би розповісти очевидець або учасник цих подій. Як відомо, в військах царської армії в усі часи служило і воювало багато українців, адже Україна входила тоді до складу Російської держави. Звичайно в царській армії служили в ті часи і наші земляки, а серед них Близнюк Павло Степанович з Підставок, який на канонерському човні «Кореєць» разом з легендарним крейсером «Варяг» вступи ... Читати далі »
Категорія: Новини села | Переглядів: 1531 | Додав: kraeznavec | Дата: 07.08.2011 | Коментарі (0)



Зимой, консервированные огурцы являются одним из самых главных компонентов многих блюд. Их добавляют в различные супы, салаты, закуски. Сами по себе консервированные огурцы, также, пользуются большой популярностью. Консервация позволяет хранить овощи длительное время. А в холодное время года, когда организм человека испытывает недостаток в витаминах и микроэлементах, консервированные овощи – это их незаменимый источник. Безусловно, консервированные огурцы можно купить на рынке или в магазине, но большее удовольствие приносят продукты, сделанные собственными руками. Домашнее консервирование огурцов на зиму – это традиция, которая переходит из поколения в поколение.


Огромное количество рецептов консервирования огурцов позволяют каждой хозяйке найти самый удобный и вкусный в ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 13696 | Додав: Stas | Дата: 19.07.2011 | Коментарі (0)



Хрумкі огірочки - один із найпопулярніших овочів в Україні. Свіжі прикрашають будь-який стіл улітку, а зимою чудово пасують до страв із картоплі та м’
яса солоні й мариновані.
Огірки ніби створені для консервації. Їх можна солити й маринувати, робити безліч найрізноманітніших салатів. Отож господиням на замітку кілька цікавих рецептів.


Для соління відбирають огірки зелені, не зовсім стиглі, з щільною м'якоттю і з малорозвиненими насінними камерами. Для одержання відмінного результату велике значення має якість свіжих огірків, а тому не слід солити перерослі, в'ялі, пошкодж ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 7808 | Додав: vlad50 | Дата: 18.07.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 18 19 »