Вітаю Вас Гість!
Неділя, 22.06.2025, 20:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу

Друзі сайту



 О.В.Климов  

Міні-чат

Погода

Погода в Україні


Головна » 2011 » Вересень » 21


При закладці капусти на зберігання проводять відбраковування пошкоджених качанів. Краще брати качани середнього розміру, з 4-5 щільно прилеглими зеленими листками. Зачищати "дочиста" в цей період капусту не можна, тому що зелене листя стійкіші до хвороб і захищає внутрішню частину качана (великі качани швидше розтріскуються).


Не слід залишати розеткові листки, бо вони забивають просвіти між качанами і зменшують шпаруватість штабеля, а це призводить до порушення повітрообміну.

Режим зберігання капусти білокачанної і червонокачанної продовольчого призначення підрозділяють на два періоди: охолодження і основний. Для тривалого зберігання капусту швидко охолоджують у сховищі. Швидкість охолодження 0,5 - 1 ° С на добу. В основний період зберігання підтримують температу ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1656 | Додав: Stas | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)

Хоча картопля уже зібрана, але прочитати цікаву інформацію, яку потім використовувати в подальшому, ніколи не пізно.



Приміщення для зберігання овочів готують заздалегідь. Їх за 15-20 днів до закладки овочів очищають від минулорічних залишків, дезінфікують. Можна використовувати розчин хлорного вапна, взявши 400 г на 10 л води. Для побілки використовують розчин свіжогашеним вапна, при цьому беруть 1,5-2 кг вапна на 10 л води і додають 100 г мідного купоросу. Після побілки приміщення треба добре просушити. Ємкості для зберігання овочів також добре дезінфікують і просушують, а пісок використовують свіжий. Протягом осені і зими в приміщенні підтримують температуру від 0 ° до + 2 °, оскільки ... Читати далі »
Категорія: Цікава інформація | Переглядів: 1491 | Додав: Stas | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)